Kreatorzy Smaku catering

Uzupełniając nasz mini poradnik „Bądź fit” przedstawiamy Państwu najpopularniejsze diety, programy żywieniowe oraz potrawy.

pasta z fasoli i cebuli

Pasta z fasoli i cebuli czyli smalczyk dla wegetarianina

Świeży chleb posmarowany smalcem ze skwarkami i rumianą cebulką, a na wierzch plasterki kiszonego ogórka. Może tym razem zamiennik – pasta z fasoli i cebuli. Całość posypana grubo mieloną solą. Każdy kiedyś próbował takiej kanapki? Pasta z fasoli i cebuli nie jest tłusta, ma dużo
Zobacz więcej...
pasztet z soczewicy i cukinii

Pasztet z soczewicy i cukinii

Pasztet z soczewicy i cukinii, kulinarny początek jesieni. Większość „mięsożerców” lubi pasztety. Pieczone z dobrego mięsa, często z dodatkiem dziczyzny. Pięknie zarumieniona słoninka dookoła. I jak tu przejść na dietę lub porzucić mięso? Alternatywą może być, a właściwie jest,
Zobacz więcej...
syrop z pędów sosny

Syrop z pędów sosny

fot. Dariusz Kanak Kontynuując temat zdrowego żywienia i domowych przetworów, czas na syrop z pędów sosny. Syrop z pędów sosny zawiera mnóstwo substancji leczniczych. Głównie są to flawonoidy, które działają przeciwutleniająco, przeciwzapalnie i rozkurczowo, a także witamina C i
Zobacz więcej...
pasta lniana dieta lniana

Dieta lniana

Dieta dr Budwig, obecnie występująca pod nazwą dieta lniana, ma za zadanie dostarczyć organizmowi pokarmy bogate m.in. w tłuszcze omega-3, węglowodany złożone, błonnik i antyoksydanty. Podstawowym tłuszczem w diecie dr Budwig jest nieoczyszczony olej lniany tłoczony na zimno.
Zobacz więcej...